Značiek, ktoré sa vám budú snažiť obuť svoje produkty je skutočne mnoho, no my by sme vám radi dali do pozornosti bežecké topánky značky Salming. 

Možno vás prekvapí, že sa tento švédsky výrobca, známy predovšetkým ako výrobca výstroje pre kolektívne športy, snaží presadiť na tomto poli. No určite ho nepodceňujte. Veci od Salmingu vynikajú kvalitou a značka si svoje meno medzi florbalistami vybudovala predovšetkým neustálou snahou o inovácie a zlepšenie svojich produktov. A ako úplne prvá prišla so špecializovaným obutím pre florbalistov. 

V bežeckom sektore tomu nie je inak. Salming sa aj tu snaží byť na špici, čo sa vývoja týka. A každoročne prispôsobuje svoje produkty tak, aby spĺňali to, čo od nich žiadajú samotní bežci. Amatéri aj profesionáli.

V ponuke topánok od Salmingu nájdeme modely, z ktorých si vyberú tí, ktorí si chodia zabehať len tak, ale aj tí, ktorí za rok nabehajú tisíce kilometrov. Na svoje si prídu milovníci behania po rovine, aj bežci, ktorí za svojimi cieľmi vyrážajú do vrchov. Dámy sa nemusia cítiť odstrkované. Salming pre ne ponúka všetky modely, ktoré nájdete aj u pánov.

Predstavme si však samotné modely. Pre vrchárov je určený predovšetkým model Trail T1. Tieto topánky boli špeciálne vyvinuté tak, aby ochránili vašu nohu v nerovnom teréne, mimo ciest.

Rovinkári naopak ocenia modelovú radu Distance. Táto je stvorená pre behanie na asfalte, alebo umelom povrchu a čo je důležité, a vyplýva to už aj z názvu, udrží vašu nohu v pohodlí aj na dlhých tratiach. Každý, kto sa vracal z pretekov s otlakmi na nohách, túto vlastnosť vysoko ocení.

Ak vás miesto dlhých tratí bavia tie krátke a ide vám predovšetkým o rýchlosť, siahnite po modeli Speed. Ten váži len 170 gramov a je projektovaný práve na dosahovanie čo najlepších časov. Naviac je univerzálny takže zvládne aj asfalt a aj menej náročný terén. Tí, ktorí to s prekonávaním časových limitov a s pretekaním myslia skutočne vážne, nech sa poobzerajú po produktovom rade Race. Tam určite nájdu to čo hľadajú. Tento modelový rad je určený práve pre profesionálov a pre tých, ktorí sa aktívne zúčastňujú pretekov.

Na záver sme si nechali špecialitku. Model Xplore. Ten je špeciálny tým, že hoci máte na nohe plnohodnotnú topánku, patentovaná konštrukcia, s veľmi ohybnou prednou časťou, vám zaistí pocit akoby ste bežali bosí. Samozrejme tento model na dlhšie výbehy neodporúčame, no na ľahké prebehnutie alebo do fitka, na pás, je ako stvorený.

Ak sa teda budete najbližšie rozhodovať akú bežeckú obuv si vybrať, určite myslite aj na obuv od Salmingu. Za príjemné ceny ponúkajú štandardne vysokú kvalitu a ak budete mať predsa len nejaké pochybnosti, spýtajte sa prvého florbalistu na ktorého narazíte, on vám už určite potvrdí, že so značkou Salming chybu nespravíte.