Biela sobota patrila v Brne nultému ročníku florbalového turnaja SB Florbal4.cz Easter Tournament. Za krásnho počasia sa turnaja zúčastnilo spolu 10 tímov z Českej republiky s účasťou viac než 100 hráčov. 

Ak ste sa v tejto chvíli spýtali, prečo sme išli do partnerstva s takým “malým” turnajom, odpoveď je jednoduchá. Zaujala nás hlavná myšlienka organizátorov turnaja, tímu Shooters Beta a neziskovej organizácie DNES POMÁHÁM z.s. - zabezpečiť financie na špeciálne ušné implantáty pre len 8 ročnú Elenku, ktoré jej umožnia vnímať svet naplno tak, ako ho vnímame aj my. A či sa to podarilo? Podarilo. Za jeden jediný deň sa podarilo nazbierať 34 123 Kč a Elenka už má v túto chvíľu naplánovaný termín operácie. Všetcia jej budeme držať silno palce, aby všetko dopadlo na výbornú.

Súčasťou programu turnaja bolo aj možnosť zapísať sa do registra darcov kostnej drene, opäť skvelá myšlienka. Na konci dňa sme rekapitulovali 28 nových darcov. A aby sme samozrejme nezabudli aj na samotný florbalový turnaj, víťazmi turnaja sa stali chlapci zo Shooters Beta, na druhom mieste skončil Team Kazachstan a bronzovú priečku obsadil tím Bejvávalo.

"Za celý tím Florbal4u ďakujeme pánom zo Shooters Beta za možnosť prispieť na správnu vec a pomôcť Elenke na ceste za lepším a kvalitnejším životom. Teší nás, že aj v dnešnej uponáhľanej dobe, kedy ľuďom nezostáva príliš čas venovať sa druhým, vznikol projekt s takouto skvelou myšlienkou. Výsledok vyzbieranej sumy viac nez 34 000 Kč či množstvo novo registrovaných darcov kostnej drene je len dôkazom toho, že sú medzi nami stále ľudia so srdcom na správnom mieste. Elenke držíme veľmi silno palce.” povedal za Florbal4u Roman Cibik, riaditeľ spoločnosti Florbal s.r.o..

“Vzhľadom k organizácii prvého turnaja stále trpezlivo čakáme na pripomienky a podnety na zlepšenie, viac menej prevažuje pozitívna spätná väzba a to vzhľadom k nasadeniu niektorých organizátorov poteší. To však neznamená, že už teraz nerozmýšľame, ako turnaj vylepšiť a posunúť na ďalšiu úroveň. Čo bol určite zlomový bod pri príprave, bol vstup generálneho partnera Florbal4u.cz, ktorý nás na jednu stranu nakopol, na stranu druhú zaviazal brať celú prípravu turnaja profesionálne a nič nepodceniť. Okrem podpory im ďakujeme práve za toto. Určite chceme tiež poďakovať všetkým účastníkom, dobrovoľníkom, rozhodcom a ľuďom, ktorý sa zastavili. Bez nich by turnaj s takým presahom nikdy nevznikol.” uzavrel pohľad na vydarenú akciu vedúci tímu Shooters Beta Ondřej Porwisz.