Cieľom florbalu, ako množstva iných kolektívnych športov, je skórovať - dať gól. Preto je neoddeliteľnou súčasťou florbalu bránka. Či už hľadáte florbalovú bránku pre klub, školu alebo len na domáci tréning, potrebujete vybrať tú správnu, ktorá bude vyhovovať vašim požiadavkám a potrebám.

Nakoľko existuje veľa typov florbalových brán, ktoré sa od seba líšia v rôznych parametroch (napr. rozmery, typ materiálu a pod.), je niekedy obtiažne vybrať tú správnu. Pre tieto účely sme pre vás pripravili súhrn informácií, ktoré vás oboznámia so základnými parametrami, na ktoré by ste sa pri výbere mali zamerať.

Prvým dôležitým faktorom je konštrukcia bránky. Tu je dôležité vedieť, či budete mať vyhradený priestor pre bránku alebo nie a budete ju musieť rozkladať. V našej ponuke nájdete veľký výber skladacích brán v rôznych rozmeroch, pevné konštrukcie sú v menšom zastúpení. 

Samotná konštrukcia bránky sa vyrába v dvoch prevedeniach - kovová a plastová, pričom väčšina brán má kovovú konštrukciu. Bránky s plastovou konštrukciou máme v ponuke aktuálne dva modely, oba v rozmere 90x60 cm. Slúžia predovšetkým ako tréningová pomôcka pre menších florbalistov.

TIP: Pozrite si náš videonávod - MPS skladacia bránka 90x60

Ďalším parametrom, ktorý je potrebné pri výbere zohľadniť, je certifikát IFF. Ak potrebujete florbalovú bránku na súťažné zápasy, skladaciu konštrukciu môžete v kľude vypustiť z hlavy. Na súťažné zápasy má bránka predpísaný rozmer 160x115 cm (šírka x výška), musí mať pevnú konštrukciu a rovnako musí obsahovať IFF certifikát. V tomto prípade ušetríte čas v rozhodovaní, máte jedinú voľbu

Ak nepotrebujete bránku na súťažné zápasy, môžete mať stále bránku oficiálnych rozmerov a aj podstatne lacnejšiu. Skladacia bránka MPS je skvelá voľba pre domáci tréning či rekreačné hranie. Bránka má oficiálny rozmer 160x115, ľahkú kovovú konštrukciu, sieť, zásteru a zloženú ju máte do pár minút. 

Ako sme spomenuli vyššie, rozmer oficiálnej florbalovej bránky je 160x115 cm. Od tohto rozmeru existujú už len menšie bránky. Vybrať si môžete napríklad z rozmerov 120x90 cm, 115x90 cm, 90x60 cm či 60x45 cm. Pri výbere správneho rozmeru je potrebné zohľadniť najmä priestor, kde bude bránka umiestnená a taktiež aký účel má plniť.

Každá bránka v našej ponuke obsahuje aj sieť. Každá sieť či zástera má svoju životnosť. To však nie je žiadny problém, náhradné siete a zástery rôznych rozmerov máme v ponuke tiež. Ponuka florbalových brán je u nás široká a vyberie si naozaj každý. Ak stále váhate a neviete si správne poradiť, kontaktujte nás a veľmi radi vám poradíme vybrať florbalovú bránku, ktorá bude presne vyhovovať vašim požiadavkám.