Florbal sa dá hrať kedykoľvek, kdekoľvek a s čímkoľvek. Určite sa však zhodneme na tom, že niektoré detaily prispievajú k oveľa silnejším zážitkom. Takýmto „detailom“, ktorý je pre správny pocit z hry priam esenciálny je určite florbalová bránka.

Emócie a adrenalin skutočnej hry

Áno, každý sme zažili situáciu kedy žiadna nebola a namiesto nej bránku nahrádzali fľaše, školské aktovky alebo čokoľvek čo sa dá postaviť a stojí. Ale ten pocit z hry je s bránkami iný. Keď sa zavlní sieť, ozve sa žŕdka alebo sa loptička odrazí od brvna, sú to detaily, ktoré zvyšujú adrenalín, pumpujú krv a dodávajú hre emócie. Bez bránok je to chudobnejšie.

Bránky si asi nekupujete každý deň a tak logicky pri ich nákupe hľadáte čo najvyššiu kvalitu za čo najrozumnejšiu cenu. My to vieme a našou ponukou dokážeme vyjsť v ústrety komukoľvek. Či už hľadáte bránky pre oficiálne florbalové zápasy, florbalové bránky pre tréningy alebo len bránky pre tradičné zápasy s partiou niekde v zapadnutej telocvični.

Porovnanie certifikovanej bránky IFF a skladacej bránky určenej na neoficiálne zápasy resp. tréningy

Vyberte si florbalovú bránku pre vaše potreby

Ak ste florbalová partia, ktorá hráva florbal na amatérskej úrovni, kde je často problém vôbec zohnať brankára, asi nebudete riešiť certifikáciu, presné rozmery či iné špecifikácie. Skôr vás bude zaujímať spratnosť a flexibilita bránok. Oficiálna, licencovaná bránka má predpísaný rozmer 160x115 cm (šírka x výška) a musí mať pevnú konštrukciu.

Pre rekreačných športovcov, však plne postačujú skladacie bránky. Vybrať si môžete z niekoľkých rozmerov – 160x115, 120x90, 90x60 cm a pokiaľ naozaj máte problémy s brankármi, postačia aj minibránky 60x45 cm. Uvidíte, akých z vás urobia sniperov. ☺

Skladacie bránky bývajú vyrobené z viacerých materiálov. Ak chcete niečo iba na pilovanie techniky domov, postačí vám aj plastová konštrukcia. Pokiaľ však hrávate v telocvični, určite odporúčame skôr oceľové bránky. Napríklad šikovné s teleskopickým vysúvaním.

Samozrejme ponúkame aj skladacie bránky s predpísanými rozmermi 160x115 cm, no treba si dať pozor, skladacie bránky nebývajú certifikované. Sú však spratnejšie. Ako jednoducho zložíte a rozložíte napríklad skladaciu bránku MPS s rozmermi 90x60 cm, si môžete pozrieť na tomto videu:

Pokiaľ chcete hrať naozaj podľa pravidiel IFF, treba sa poobzerať po bránkach s certifikáciou. Tieto bránky bývajú vyrobené z oceľových tenkostenných profilov a majú normou predpísaný tvar aj rozmery. Označené sú aj certifikačnou nálepkou. U nás ich dostanete aj so sieťkami a zásterami (to platí aj pre necertifikované bránky).

Autobrankár - pomôcka, s ktorou sa nudiť nebudete

Ak vám na tréning neprišiel brankár alebo si strielate na bránku sám/a, skvelým parťákom do týchto situácii je tzv. autobrankár. Je to špeciálna tréningová plachta, ktorá simuluje jednak brankára, ale vďaka otvorom tiež zaisťuje efektívny tréning na presnosť streľby, ovládanie lopty, orientáciu pri hre atď. Tréningová plachta sa na bránku pripevní veľmi rýchlo a jednoducho pomocou pásikov so suchým zipsom.

Veríme, že si z našej ponuky florbalových brán vyberiete a že vám to do nej bude padať jedna radosť. Nech sa vlnia siete, florbalu zdar.🖐️