Vo florbalovom svete môžeme rozdeliť florbalovú výstroj hráča do dvoch skupín. Základná a rozšírená alebo takzvaná doplnková florbalová výstroj hráča.

Základná výstroj:

Medzi základnú florbalovú výstroj patrí hokejka, jednoduchá halová obuv, kraťasy, tričko, ponožky a loptička. Týchto 6 vecí úplne stačí na to, aby ste mohli hrať florbal. Táto výstroj je pomerne lacná a ako som už spomínal, stačí Vám na to, aby ste mohli začať hrať florbal.

Rozšírená (doplnková) výstroj:

Samozrejme, že v každom športe existuje „doplnková” výstroj, ktorá z väčšej miery slúži skôr na estetiku hráča, ale taktiež aj na jeho ochranu. Vo florbale sú to napríklad potítka, florbalový rukáv, čelenky, štulpne a menej obľúbené ale za to potrebné ochranné okuliare. Ostatné veci sú rovnaké, ako pri základnej výstroji s tým rozdielom, že hráči požívajú kvalitnejšie materiály napríklad na halovej obuvi, alebo používajú oblečenie s lepším absorbovaním potu a pod.

Poďme si tieto veci ale rozobrať konkrétnejšie:

Florbalová hokejka - je základ celého florbalu. Skladá sa z dvoch základných častí - palice (shaftu) a čepele. Palica má na jej vrchnej časti grip, ktorý slúži na lepšie uchopenie a držanie, aby sa hokejka nešmýkala a umožnila hráčovi plnohodnotne jej vlastnosti.

Čepeľ, je uchytená takzvanou „pätkou“ na palicu hokejky. Skladá sa väčšinou z umelohmotného materiálu, respektíve je doplnená karbónovou výstužou na „pätke” pre jej lepšie spevnenie, čo môžeme vidieť na čepeliach značky OXDOG.

Halová obuv - veľmi dôležitá vec vo florbale. Keďže ide o halový šport a vykonávajú sa v ňom rýchle zmeny smeru ktoré zaťažujú vo veľkej miere hlavne chodidlá, je nevyhnutné aj u začiatočníkov vybrať kvalitnú halovú obuv.  V posledných rokoch sa začala vyrábať už aj takzvaná florbalová obuv  - známymi výrobcami sú značky SALMING a UNIHOC. Halovky sú priamo stavané na tento šport a vaše chodidlá sú v tejto obuvi maximálne chránené.

Trenírky - na florbale môžeme u amatérov vidieť aj tepláky namiesto kraťasov. Z hygienickeho hľadiska to však nie je úplne v poriadku, preto sú odporúčané kraťasy s dĺžkou približne po kolená, v ktorých sa cítite voľne a neobmedzujú vás v pohybe.

Tričko - taktiež existuje na výber niekoľko variant tričiek, ktoré môžeme na florbal využívať. Najlepšími tričkami sú voľné tričká s krátkymi rukávmi a s dobrým absorbovaním potu. Profesionálnejší hráči začínajú v poslednej dobe využívať aj elastické tričká, ktoré majú niekoľko ďalších výhod (o tých niekedy nabudúce).

Ponožky a štulpne - do obuvi samozrejme patria aj nejaké ponožky. Florbalisti majú ako väčšina ostatnách športovcov rovnako zaužívané nosiť štucne (odborne štulpne). Slúžia skôr na "skrášlenie" celkového vzhľadu hráča, ale majú aj ochrannú funkciu. Chránia, ale len veľmi v malom rozsahu našu spodnú časť nôh (od kolien nižšie).

Loptička - florbalový zápas sa hrá s jednou certifikovanou loptičkou, ktorá je špecifická svojím vzhľadom. Obsahuje dierky a je vyrobená z umelohmotného materiálu. 

Doplnky:

Čelenka – slúžia na uchytenie vlasov a absorpciu poty. Využívajú ich hlavne ženy, ale nájdeme ich aj u mužov hlavne ako estetický doplnok. ☺

Potítko – tento doplnok je asi každému veľmi dobre známi, slúži hlavne na utieranie potu, ale taktiež je považovaný aj za estetický prvok (doplnok).

Ochranné okuliare – Jedna z posledných vecí, ktorá je vo florbale dôležitá, najmä u detí, ktoré ešte nevedia svoju hokejku dobre kontrolovať a veľa krát sa stane, že zasiahnu svojho súpera, častokrát aj kamaráta do tváre. Môže dôjsť k škaredým úrazom najmä v oblastí očí a tieto okuliare tomu s najväčšou pravdepodobnosťou dokážu zabrániť. Veľa ľudí, hlavne rodičov si myslí, že je to pre deti zbytočnosť, no z vlastných skúseností vieme, že nie je. Nie raz sme tieto škaredé situácie museli riešiť  priamo na ihrisku, či už so spoluhráčmi alebo súpermi.