Na začiatok trocha teórie, ak ste ešte neobjavili kúzlo funkčného prádla alebo, ak chcete, termoprádla. Ide o špeciálne oblečenie, ktoré vzniklo vďaka spolupráci vedcov s inovátormi v oblasti odevného priemyslu. Slúži na to, aby telo aj pri zvýšenej aktivite a z toho vyplývajúceho potenia, ostalo v teple a suchu. Toľko nudná teória.

Teraz si povedzme prečo je funkčné prádlo pre florbalistov naozaj také dôležité. Nuž preto, že funguje jednoduchá rovnica florbalista v suchu = florbalista v pohode. Florbalista v pohode = florbalista vo forme, no a aké je dôležité mať v tíme všetkých v pohode a vo forme asi pozná každý, kto kedy stál s florbalkou v ruke a snažil sa spolu so spoluhráčmi dostať loptičku do súperovej bránky.

Funkčné prádlo funguje tak, že odvádza pot z vášho tela na druhú stranu oblečenia. Je preto dôležité, aby aj ďalšia vrstva oblečenia mala dobré sacie vlastnosti. Preto je vždy vhodné investovať do poriadnych dresov. Kvalitné florbalové dresy, či už na zápas, ale aj na tréning majú veľmi dobré vlastnosti pri odvádzaní vlhkosti a napomáhajú udržiavať telo v pohodlných podmienkach.

Hlavné výhody používania funkčného prádla:

  • Pocit sucha
  • Udržiavanie ideálnej teploty
  • Antibakteriálne účinky
  • Redukcia zápachu

Veľa florbalistov (a nielen ich) funkčné prádlo podceňuje a nahrádza ho obyčajnými tričkami. Určite však poznáte pocit, keď máte oblečené iba obyčajné bavlnené tričko a v polke tréningu alebo zápasu ho máte nalepené na sebe a akonáhle si sadnete na striedačku je vám zima kvôli prievanu. To je ideálna cesta k zdravotným problémom či už okamžitým alebo takým, ktoré sa prejavia vo vyššom veku. S funkčným prádlom svoje zdravie chránite oveľa lepšie. Ak používate kvalitné termoprádlo, máte istotu, že na vás rýchlo uschne, neprilepí sa vám na kožu a tým pádom vás nemá čo chladiť.

Nájsť vhodné funkčné prádlo pre florbal možno chvíľku trvá, pretože každý sme iný. Niekomu napríklad nevadia švy, no ďalší si nevie predstaviť hrať v niečom inom ako bezšvovom funkčnom prádle. U nás vo Florbal4U ponúkame viacero značiek, ktoré používajú rôzne technológie pre odvod vlhkosti. Máte tak možnosť vybrať si presne také termoprádlo, v akom sa budete cítiť naozaj pohodlne. Ideálne je, ak vám prádlo sadne ako druhá koža a vôbec o ňom neviete.

V našom e-shope, ale aj na predajni, máme funkčné prádlo pre ženy aj pre mužov v rôznych veľkostiach a od rôznych značiek. Svoju druhú kožu si môžete vybrať v rôznych strihoch aj farebných kombináciách a na svoje si prídu aj tí, ktorí si potrpia na dizajn aj pri oblečení.

Cenové relácie sa pohybujú v desiatkach eur, no netreba sa báť za kvalitu priplatiť. V tomto prípade totiž naozaj platí, že kvalitné termoprádlo vám vydrží roky a ušetrí kopec starostí. Preto pri výbere naozaj porozmýšľajte čo potrebujete a ako často ho využijete.

A ak si nebudete vedieť rady, tím Florbal4u je tu pre vás a kedykoľvek vám ochotne pomôžeme.