Možno ste sa už aj vy stretli s tým, že vaši priatelia či známi krútili hlavou nad tým, že používate funkčné prádlo aj v horúcom lete. Existuje totiž mnoho ľudí, ktorí termoprádlo považujú za výlučne zimné oblečenie, ktoré vás má v chlade zohrievať. Je to omyl. Ani zďaleka to tak nie je. Funkčné oblečenie určite používajte aj v lete, akurát voľte termoprádlo z tenšej vrstvy.

V našej florbalovej bubline zasa prevláda názor, že florbalisti funkčné prádlo nosiť nemusia. Veď majú na sebe dres. No, budeme k vám úprimní, aj pod tie najkvalitnejšie dresy odporúčame obliekať si ešte jednu vrstvu termoprádla. Bude vašou druhou kožou a nebudete vedieť čo je to chlad. Dresy sú síce z kvalitných materiálov, ale to čo kvalitné funkčné prádlo, nedokážu.

Funkčné oblečenie má dôležitú funkciu, reguluje telesnú teplotu. Pri zvýšenej fyzickej aktivite odvádza vlhkosť od tela, napríklad do ďalších vrstiev oblečenia (práve do dresu). Vďaka tomu ostane telo v suchu a predovšetkým v teple. Asi každý z nás, kto behá alebo bicykluje vonku, pozná ten pocit keď zrazu spotené telo ofúkne studený vietor... Vaše kríže, ale aj krčné svaly vám za nosenie termoprádla mnohokrát poďakujú.

TIP: Výživové doplnky pre svaly a kĺby.

Ako sme už napísali vyššie, existuje viacero typov funkčného prádla. Oblečenie z umelých vlákien, termoprádlo z prírodných vlákien, prádlo rôznej gramáže a hrúbky. Na zimu odporúčame voliť hrubšie materiály, v lete čo najtenšie. A úplne bez problémov si naň oblečte aj ďalšie tričko, napríklad aj z našej ponuky .  Vďaka nízkej váhe ani nebudete vedieť, že máte na sebe dve vrstvy.

Funkčné oblečenie by malo byť vo výbave každého športovca. Už sme spomenuli bežcov, ale rovnako tak odporúčame nosiť temoprádlo aj cyklistom. Trávime na bicykli naozaj veľa času a osvedčilo sa nám oblečenie od značky Rogelli. Vlastne ho používame pri bicyklovaní aj pri behu a považujeme ho za špičku v oblasti funkčného oblečenia. Roky vývoja sa nedajú oklamať.

Termoprádlo však nie je určené iba von. Aj interiéroví športovci vedia, že prievan dokáže telu poriadne ublížiť. Florbalisti nie sú výnimkou. Dresy sú väčšinou z umelých textílií a sami viete, že najmä lacnejšie tímové oblečenie máva s odvodom potu dosť výrazné problémy. Funkčné prádlo vás zbaví nepríjemného pocitu mokra a chladu nielen pri zápasoch ale aj na tréningu. My si naše florbalové aktivity bez termoprádla nevieme ani predstaviť. Na turnajoch býva čakanie medzi zápasmi niekedy dlhé a človek rýchlo prechladne. Funkčné tričká vás udržia v teple.

A ešte jednu radu pre vás máme. Pri funkčnom oblečení nepozerajte na cenu, ale na kvalitu. Vieme, ľahko sa to hovorí, ale verte nám, tie lepšie a drahšie značky vám pri správnej starostlivosti budú dobre slúžiť mnoho rokov. Pri tých lacnejších variantoch síce ušetríte, ale po roku budete hľadať nový kus a v konečnom dôsledku miniete viac, ako keby ste si hneď kúpili drahšie termoprádlo. Spoľahnite sa na nás, kvalitu pocítite, napríklad na plochých švoch, ktoré zaručia, že vás tričko nebude nikde omínať a priľne k telu.

Takže, ak vás nabudúce bude opäť niekto presviedčať načo vám je funkčné tričko v lete, máte argumenty. Ale myslíme si, že ich ani nebudete potrebovať, stačiť vám bude to, že sa jednoducho budete cítiť lepšie.