Šport je vo všeobecnosti vynikajúcou formou trávenia voľného času a je nepochybné, že vplýva nie len na fyzické, ale aj psychické zdravie. To je práve dôvod, ktorý mnohých z nás vedie k plávaniu, volejbalu, basketbalu, cyklistike či kolieskovým korčuliam. Zdravie je totiž prvoradé, o tom niet pochýb.

Každému je však jasné, že so športovaním je spojené riziko úrazu, rozbitého kolena či zlomenej ruky. Preto nosíme špeciálne ochranné oblečenie a rôzne druhy chráničov. Čo však náš zrak? Pri cyklistike či volejbale sa oň nemusíte báť viac, než o natiahnutý sval. Inak je tomu však napríklad pri tenise, squashi či florbale, keďže loptičky sú pri daných športoch malé a riziko zasiahnutia očí týmto pádom rastie.

Čo sa týka posledného zo zmienených športov, florbalu, loptička pri hre letí skutočne obrovskou rýchlosťou, v niektorých prípadoch až 200 kilometrov za hodinu. Preto je na mieste myslieť nie len na ochranu končatín, ale aj zraku.

Práve z tohto dôvodu by k povinnej výbave každého florbalistu mali patriť okrem špeciálnej hokejky a halovej obuvi aj ochranné florbalové okuliare. Tie existujú v rôznych veľkostiach a farebných prevedeniach, líšia sa tiež podľa toho, či ide o pánske, dámske alebo detské okuliare.

Ak sa pýtate, či pri hre nepadajú alebo nezavadzajú, odpoveďou je, že všetky ochranné florbalové okuliare sú zhotovené tak, aby dokonale priľnuli k tvári a špeciálny materiál zabezpečí, že sa nezošmyknú ani pri vysokej rýchlosti. Navyše, niektoré okuliare sú opatrené aj prispôsobivým remienkom, ktorý si môžete utiahnuť po nasadení. Skladovať ich môžete v látkovom obale, ktorý je zväčša súčasťou balenia.

Na zrak si treba dávať pozor vždy a všade, o to viac pri činnostiach, kde hrozí riziko jeho poškodenia. Či už hráte florbal niekoľkokrát týždenne alebo len rekreačne, buďte obozretní a zaobstarajte si ochranné florbalové okuliare. Ide o jednoduchú a lacnú poistku vašich oči, tak prečo ju nevyužiť?