Koncom minulého roka sme sa s vami na sociálnych sieťach podelili o to, že Florbal4u.com získalo postavenie oficiálneho distribútora značky OXDOG pre Slovensko. O to väčšiu radosť máme z kolekcie 24/25, ktorú si pre vás OXDOG pripravil. A že je skutočne sa na čo tešiť. Pripravte sa na minúty čítania so zvýšeným tepom. ❤️

Nová technológia HST

Kým sa dostaneme k samotným produktom, predstavíme si najnovšiu technológiu s ktorou Oxdog prichádza a to HIGH SPEED TECHNOLOGY (skratka HST). Táto technológia prinesie extrémne rýchlu reakciu shaftu, ktorá zabezpečí vyššiu rýchlosť a prenosť streľby, najmä pri situáciach, kedy máte minimum času a voľnosti na pripravenú streľbu. Túto najnovšiu technolģiu bude v kolekcii 24/25 obsahovat len jeden model florbalky, ktorú si predstavíme v ďalšej časti článku.

Nová čepeľ GATE

Oxdog prichádza po niekoľkých sezónach s novou čepeľou s názvom GATE. Oxdog vypočul priania špičkových hráčov a vyrobil výkonnú a tuhú čepeľ s úžasnými vlastnosťami. Čepeľ má konkávnosť 9,5 cmm, podobne ako čepeľ AVOX či FSL. Oproti svojim predchodcom má však novú STEP konštrukciu, ktorá prináša o 20% väčšiu torznú tuhosť, najmä v špičke čepele. Tento nový rám vytvára X-Lock efekt ktorý zabezpečí pri dopade na podlahu prenos väčšej sily do loptičky - výsledkom čoho sú tvrdšie strely a rýchlejšie prihrávky. Hmotnosť 70 gramov je štandardom medzi čepeľami.

FLORBALOVÉ HOKEJKY

EXTREMEFAST HST

Zbrusu nová rada EXTREMEFAST prináša do rady karbónových florbaliek špičkový kúsok. Vďaka inovatívnej technológii HST sľubuje florbalka nevídanú rýchlosť, silu a presnosť, čo umožní každému hráčovi excelovať v najnáročnejších situáciách na ihrisku. Táto technológia znamená, že každý váš pohyb je efektívnejší, rýchlejší a silnejší. Florbalka bude osadená čepeľou FSL (FastShootLight) s dvomi kusmi karbónovej výstuže. Dostupná bude v prevedeniach guľa a sweoval v dĺžkach 96 a 100 cm.

ULTIMATELIGHT HES

Jedna z doposiaľ najľahších a najrýchlejších florbaliek na svete prechádza v novej kolekcii len dizajnovou zmenou. Rada ULTIMATELIGHT ponúka prémiový HighPressure karbón s technológiu HES (High Energy Shaft), čo zabezpečuje extrémnu ľahkosť, vysokú pevnosť a úžasnú rýchlosť. Florbalka bude rovnako osadená čepeľou FSL s dvomi karbónovými výstužami a shaft bude zabalený v SUPERTECH gripe, ktorý sa vyznačuje svojou trvanlivosťou a skvelými vlastosťami potrebnými pri hre - neprekĺzava a výborne odvádza pot. Dostupná bude v prevedeniach guľa a sweoval v dĺžkach 96 a 100 cm.

HYPERLIGHT HES

Absolútný bestseller poslednej sezóny. Rada HYPERLIGHT prináša neskutočný výkon za prijateľnú cenu, spomedzi všetkých prémiových rád florbalových značiek. Karbónový shaft spolu s veľmi ľahko čepeľou OPTILIGHT s karbónovou výstužou predstavuje aktuálne najpopulárnejšiu florbalku na trhu. Tento rok prešiel shaft vylepšeniami, ktoré prinášajú ešte vyšší výkon. Pre nadchádzajúcu sezóny s novým dizajnom v zelenej farbe. Dostupná bude klasicky v 3 tvrdostiach - 26 mm (oválne držanie, dĺžka 103 cm), 27 mm (guľaté a sweoval držanie, dĺžky 101 a 103 cm) a 29 mm (guľaté držanie v dĺžkach 92, 96 a 101 cm a sweoval držanie v dĺžkach 92 a 96 cm). Túto florbalku môžeš kúpiť už teraz v predsezónnom predaji tu.

ULTRALIGHT HES

Začneme subjektívne tým, že za nás je toto najkrajší dizajn florbalky, aký sme kedy v živote videli. Ak hľadáte florbaku, ktorá je silná a úžasne vyvážená, no o pár gramov ťažšia ako jej vyššia rada, určite máte víťaza v podobe ULTRALIGHT HES. Pohotový a výkonný karbónový shaft s technológiou HES, osadený čepeľou FSL s dvomi karbónovými výstužami v nádhernej zlatej farbe. Dostupná opäť v 3 prevedeniach - 27 mm (oválne a guľaté držanie v dĺžkach 101 a 103 cm), 29 mm (oválne a guľaté držanie v dĺžkach 96 a 101 cm) a 31 mm (guľaté a oválne držanie v dĺžke 92 cm).

SENSE HES & LIGHT

Najširšia modelová rada značky Oxdog prichádza s novou čepeľou GATE. Rada SENSE HES prináša odľahčené karbónové shafty. Nejedná sa o najľahšie shafty na trhu, ich hmotnosť je vyššia ako u rady Hyperlight či Ultralight, no na svoje si prídu hráči, ktorí preferujú vyváženú, pevnú, zároveň stále ľahkú cenovo dostupnú florbalku. Pre sezónu 24/25 prechádza obmenou dizajn, ktorý bude v populárnej lesklej Bleached Red kombinácii s čiernou. Sense Hes bude vyrábaná až v 4 tvrdostiach - 25 mm (oválne držanie v dĺžke 103 cm a 108 cm - táto dĺžka nie je IFF certifikovaná), 27 mm (oválne a guľaté držanie v dĺžke 101 cm), 29 mm (guľaté držanie v dĺžkach 92, 96 a 101 cm, sweoval držanie v dĺžkach 87, 92 a 96 cm), 30 mm (guľaté držanie v dĺžkach 82, 87 a 92 cm) a nakoniec Sense Light v tvrdosti 31 mm (sweoval držanie v dĺžke 82 cm).

FUSION LIGHT

Výkonnostná rada FUSION LIGHT prináša produkt za skvelú cenu, ktorý prinesie ľahkú florbalku s úžasným výkonom. Rada je kompletne osadená overenou čepeľou AVOX v novej šedej farbe. Výnimku tvoria detské verzie v dĺžkach 55 a 65 cm, ktoré sú osadené čepeľou BLOCK. Veľmi zaujímavý nový dizajn seniorských tvrdostí kompletne v šedej farbe. Detské varianty dostali elegantný čierno-zlatý dizajn. Juniorská verzia v tvrdosti 32 mm prináša širokú škálu dĺžok pre všetky deti. Fusion Light budú dostupné v 3 tvrdostiach a to 23 mm (oválne držanie v dĺžke 103 cm), 27 mm (oválne držanie v dĺžke 101 cm), 32 mm (guľaté držanie v dĺžkach 55, 65, 75, 82, 87 a 96 cm). 

ULTRAFORCE & CROSS

Univerzálne kompozitové florbalky, ideálne pre rekreačných hráčov, to je rada ULTRAFORCE & CROSS. Obidva modely prechádzajú zo súčasnej sezóny bez akýkoľvek zmien v dizajne, technológii či čepeli. Rada ULTRAFORCE je osadená čepeľou AVOX a dostupná bude v dvoch tvrdostiach - 27 mm (oválne a guľaté držanie v dĺžke 101 a 103 cm) a 29 mm (guľaté držanie v dĺžke 96 cm). Rada CROSS je dostupná v jedinom variante a to tvrdosti 28 mm s guľatým držaním a dĺžke 101 cm.

ČEPELE

Ako sme už vyššie spomenuli, Oxdog prichádza s úplne novou čepeľou GATE. Táto čepeľ bude dostupná v strednej tvrdosti s dvomi karbónovými plátkami (MBC) v 4 farbách a to Bleached Red/Silver, Pink/Gold, Green/Gold, Smokegrey/Gold. V bezkarbónovej verzii bude k dispozícii v jedinej farbe a to BleachedRed. Pri ostatných modeloch prichádza len k pridaniu resp odobratiu niektorých farieb. Čepeľ FSL pridáva dve nové farby vo verzii MBC - Smokegrey/Gold a Frozen pink.

Obľúbenci čepele OPTILIGHT si budú môcť vybrať o jednu farbu naviac, konkrétne farbu Green vo verzii MBC. Túto čepeľ je možné zakúpiť už teraz v predsezónnom predaji. Čepeliam AVOX, RAZOR a BLOCK nepribudne do ponuky žiadna nová farba.

VAKY A PRÍSLUŠENSTVO

Novinkou medzi omotávkami bude len pridanie farby do rady SUPERTECH 2-PACK a tak si k šedej budete môcť vybrať aj čiernu farbu. Medzi vakmi pribudne nová rada MOOD, ktorá prinesie vak na hokejku v seniorskom prevedení a športovú tašku s objemom 43 litrov. Do obľúbenej rady stickbagov OX1 pribudne farebná kombinácia Black/Pink. Ochranné okuliare rady SPECTRUM budú rozšírené o novú modro-čiernu farebnú kombináciu.

BRANKÁRINA

Brankári, ktorí sú s brankárinou značky Oxdog spokojný, môžu zostať pokojní. V novej sezóne pokračuje komplet produktová rada brankárskeho vybavenia, jedinou novinkou je juniorská brankárska maska vo farebnom prevedení BleachedRed, ktorá bude v rovnakom dizajne ako seniorská maska.

OBLEČENIE

Či už tímový alebo voľnočasový textil Oxdog sa vyznačuje jednoduchým dizajnom a kvalitným spracovaním. Okrem ponuky zo súčasnej sezóny sa ponuka textilu rozšíri len jemne. Čo nás teda čaká nové? Do ponuky prikrývok hlavy pribudne nová zimná čiapka s názvom PATCH BEANIE, ktorá bide k dispozícii až v 5 farbách. V segmente dresov pribudne nový model DELTA SHIRT, ktorý prinesie najvyššiu kvalitu a dostupnosť v čiernej a šedej farbe. Oxdog je známy aj svojimi skvelými vkusnými mikinami. Medzi súčasné pribudne nová mikina na zips so stojačikom v čiernej farbe, ktorá bude niesť názov SEATTLE.

V sekcii tímového oblečenia sa môžeme tešiť na novú bundu DAYTON WINDBREAKER a nohavice BOSTON LIGHT. Na záver už len nová farba v šľapkách, kde k súčasnej čiernej farbe pribudne aj biela varianta.

NA ZÁVER...

My vo Florbal4u.com sa na novú kolekciu tešíme už od prvého momentu, kedy nám bola predstavená. Prvé naskladnenia novej kolekcie očakávame v mesiacoch jún, júl a august. O všetkom doležitom vás budeme rovnako ako doteraz informovať na našich sociálnych sieťach, tak nás nezabudnite sledovať - Facebook, Instagram, TikTok. 🫶