Ahoj Giovanni, Florbal4u naštartovalo spoluprácu so Spartak Miláno koncom roka 2017. Sme naozaj štastní, že je florbal v Miláne obľúbeným športom. Môžeš nám povedať zopár informácii o vašom klube?

Spartak Milano je v prvom rade o skupine priateľov. Bratstvo, ktoré chce zostať pokope, zabávať sa, piť pivko a v neposlednom rade hrať florbal. :-)
Náš tím vznikol len pred dvomi rokmi z "popoľa" iného tímu. Q8t Milano, ktorý bol jedným zo zakladateľov talianskej florbalovej federácie. Náš nový tím vznikol vďaka vôli hráčov, takže našim najväčším sponzorom je naše priateľstvo.

Ako dlho hráš ty osobne florbal?

Aktuálne som najstarším hráčom Spartak Milano a z toho dôvodu sa snažím viesť tréningy aj zápasy aj z pozície trénera. Florbal som začal hrať v mojich 27 rokoch (teraz mám 37), takže ešte len 10 rokov, moje zručnosti sú podľa mňa ešte veľmi nízke. Našťastie mám veľa spoluhráčov, ktorí začali hrať florbal ako mladší ako ja a sú silnejší, čo mi pomáha. Máme aj tím do 16 rokov a už teraz vidím mnoho hráčov, ktorí nám v budúcnosti určite pomôžu.

Ako by si hodnotil florbal v Taliansku? Je to šport, o ktorý rastie záujem?

Myslím, že viete, že v Taliansku milujeme florbal viac než čokoľvek. Pre ostatné športy je ťažké zohnať financie, my sa snažíme ukázať, najmä v školách, že florbal je finančne dostupný šport. Teraz má talianska federácia niekoľko tímov a sústreďuje sa do troch zón krajiny (centrum, s Rím a L'Aquila, Lombardia, región Miláno a severovýchod v regiónoch Bozen a Venezia), ale dúfame, že postupne budú vznikať tímy aj v iných mestách v Taliansku.

Minulý rok ste sa zúčastnili ako prvý taliansky tím aj medzinárodného florbalového turnaja Slovak Floorball Cup. Chystáte sa aj tento rok? Aké sú vaše ciele?

Ánooo! Slovak Floorball Cup si nemôžeme nechať újsť ani tento rok. Minulý rok sme v Bratislave nechali naše srdcia. Takže aj tento rok sa rozhodne zúčastníme turnaja. Naše ciele sú jednoznačné, stretnúť silné tímy a hráčov, piť pivo, stretnúť sa s dievčatami a zabávať sa.

Chystáte sa tiež  navštíviť našu novú predajňu?

Určite. V Taliansku nemáme florbalový obchod a návšteva vášho obchodu je pre nás ako nájsť poklad. Minulý rok sme si u vás zakúpili veľa vecí a tento rok plánujeme opäť (ak neminieme všetky peniaze na pivo). :-)

Máš nejakú obľúbenú florbalovú značku? Ak áno, ktorú?

Rovnako ako všetcia hráči, každý má svoju obľúbenú značku, ktorá sa ale mení vždy, keď začnete zle strielať alebo prihrávať (vždy je to chyba tyče alebo čepele...). Určite však musíme povedať že milujeme značku FLRBL, jej oblečenie a doplnky. Sú to trendy veci a špecifické pre ľudí milujúcich tento úžasný šport.

Ďakujeme za rozhovor. Tebe aj celému Spartak Milano držíme palce!