Asi každý florbalista si prešiel dilemou v čom nosiť veci na florbalové tréningy a zápasy. Niekto to vyriešil jednoducho ruksakom a florbalkou v ruke, no ak vám takéto riešenie z nejakého dôvodu nevyhovuje, máte prakticky len dve možnosti, ako svoje náradie zbaliť a dopraviť kam treba. Florbalový toolbag alebo florbalový stickbag.

Rozhodnutie o tom, ktorý variant je pre vás lepší nie je jednoduché. Veľmi to záleží na osobných preferenciách. Niekto chce mať hokejku od oblečenia oddelenú, niekomu zasa nevadí ak nesie spolu s hokejkou aj trocha väčšiu váhu v toolbagu.

Pozrime sa na oba produkty podrobnejšie a povedzme si v čom sú ich výhody a prípadne v čom vás môžu obmedzovať.

Florbalový stickbag

Ako už z názvu vyplýva, ide o „obal“ alebo batoh na hokejky. Má špecifický tvar, tak aby ste doňho mohli vložiť jednu až tri hokejky a niektoré modely majú navyše jedno alebo viac menších bočných vreciek.

Ak používate stickbag, nepočítajte s tým, že by ste v ňom prenášali nejaké iné vybavenie, okrem hokejky. Nevravíme síce, že to nejde ☺, stickbag však na to nie je uspôsobený a nemusí to byť úplne pohodlné.

Na obuv, oblečenie a ďalšie veci tak budete musieť mať so sebou aj batoh, prípadne nejakú inú tašku, kde budete môcť mať uložené veci. Takže ak chcete ísť na tréning rovno zo školy, môže vás obmedzovať, že budete musieť brať 2 batohy.

Výhodou však je, že stickbag je naozaj ľahký, celkom skladný a dokonale plní to na čo je vytvorený, čiže ochráni vašu hokejku pred opotrebovaním mimo florbalového ihriska. Na rýchle tréningy je ako stvorený a ak so sebou nemusíte nosiť veľa vecí plnohodnotne vám postačí.

Florbalový toolbag

Toolbag je väčší batoh, ktorý je variabilnejší, ako stickbag. Môžu ho využívať jednotlivci, ale svojimi rozmermi je vhodný aj na prenášanie vecí pre viacerých hráčov naraz. Ak používate toolbag, nepotrebujete už mať žiaden iný batoh, resp. ďalší úložný priestor na oblečenie alebo prezutie. Do toolbagu bez problémov naskladáte celú hráčsku výbavu a ešte vám aj ostane priestor na mimoflorbalové veci.

Toolbagy majú rôzne veľkosti, no nie je výnimkou, že pojmú aj 10 či 20 hokejok naraz. Toľko ich zrejme nevyužijete, ale prinajhoršom môžete vziať hokejku a veci spoluhráčom alebo frajerke či frajerovi.

Vo väčšine toolbagov je vnútorný priestor rozdelený na priestor pre hokejky a na miesto pre ostatné veci. Po obvode toolbagu navyše ešte bývajú našité sieťkované vrecká na drobnosti, prípadne iné, dôležité veci. Jednoducho, ak idete na turnaj, prípadne s vašim florbalovým tímom cestujete na dlhšie, toolbagy sú ideálne preto, aby ste mali všetko na jednom mieste.

To či zvoliť toolbag alebo stickbag je čisto subjektívna voľba. Niekto dokonca používa obe varianty. Nech už sa rozhodnete akokoľvek, tie najlepšie vaky, tašky a batohy nájdete v našej ponuke a pokiaľ budete potrebovať s niečím poradiť, radi vám s výberom pomôžeme. Stačí sa ozvať na niektorý z našich kontaktov.