Tréning má v živote každého florbalistu, ktorý to s florbalom myslí skutočne vážne, nezastupiteľné miesto. Je síce skvelé mať talent, ale pokiaľ sa spoliehate iba naň, zhruba v doraste dosť tvrdo narazíte. Ak to chcete raz naozaj niekam dotiahnuť, tréning je základ vášho florbalového života. Vieme, ako je to na Slovensku s tréningovými možnosťami pre hráčov, ktorí nepôsobia v ligových oddieloch a vieme aj to, že ak sa aj podarí nájsť vyhovujúcu tréningovú plochu, nájsť spoluhráčov, ktorí by boli ochotní s vami trénovať je niekedy ešte väčší problém.

Dlho sme sa snažili, aby sme vám dokázali aspoň trocha pomôcť aj v tomto smere a sme veľmi radi, že sa môžeme pochváliť s tým, že už to dokážeme. V našej ponuke totiž odteraz nájdete aj skvelé tréningové pomôcky od lotyšskej firmy MyFloorball, ktoré vám výrazne pomôžu zlepšiť tréningový proces aj keď nemáte po ruke trénera, alebo spoluhráčov.

Produkty od MyFloorbal slúžia predovšetkým na zlepšenie vašich individuálnych vlastností. Na tréning ich môžete využívať jednotlivo, no pokiaľ ich vhodne skombinujete, prakticky bez problémov dokážete zostaviť kompletnú tréningovú jednotku, zameranú na zlepšenie vašich technických parametrov, koordinácie, prihrávok alebo streľby. Veľmi jednoducho si tak pripravíte tréning presne tej oblasti, ktorú potrebujete zlepšiť a už po pár tréningoch si zaručene všimnete, že napredujete.

Základom sady MyFloorbal sú dva nahrávače. MyFloorball Passer Saucer ProMyFloorball Passer PRO. Oba ponúkajú patentovaný odrazový systém MyFloorball Passer vyvinutý špeciálne pre čo najpresnejšiu simuláciu reálnych prihrávok. Verzia Pro sa od Saucer Pro líši tým, že na prihrávanie môžete využiť obe jej strany. Saucer Pro ponúka jednu kolmú odrazovú stenu, zatiaľ čo verzia Pro ponúka na jednej strane kolmú odrážaciu stenu a na druhej strane mierne sklonenú stenu, aby simulovala nielen prihrávky po zemi, ale aj lobované prihrávky vzduchom.

Vítaným doplnkom je aj ďalšia z tréningových pomôcok MyFloorball – MyFloorball skiller. Obľúbite si ho najmä ak vám záleží na vašej technike s hokejkou. Práve na jej zlepšovanie totiž Skiller primárne slúži. Pomôcku nastavíte do rôznych uhlov a tvarov tak, ako potrebujete na to, aby každý tréning mohol byť úplne iný a stále ste sa zlepšovali. Vďaka unikátnemu dizajnu si skiller dokážu pre seba prispôsobiť začiatočníci aj profesionáli.

Sniperov potešíme tiež. Ak chcete svoju mušku stále zdokonaľovať, siahnite po ďalšej novinke z ponuky MyFloorball, po terčoch MyFloorball Target. Opäť ich ponúkame v dvoch verziách, takže si určite vyberiete. Základná verzia MyFloorball Target ponúka trojicu terčíkov, ktorých inštalácia na bránku vám nezaberie ani minútku času. Terče sú obojstranné a v troch rôznych farbách. Rozdielne farby a označenia, slúžia k interaktívnemu tréningu a zlepšeniu streleckých zručností.

Vyššia verzia MyFloorball Target PRO, sa od vyššie spomenutej jednoduchšej sady, odlišuje tým, že ponúka aj spodný rad terčíkov, takže dáva hráčovi viac tréningových možností a streleckých príležitostí. Terčíky sú opäť rôznofarebné a druhá strana terčov je navyše označená symbolmi ukazujúcimi smer streľby. Tréning si tak ľahko pripravíte, prípadne zmeníte podľa toho, ako sa práve cítite.

Na záver ešte jedno príjemné prekvapenie. Pokiaľ váhate s kúpou niektorej z pomôcok My Floorball len preto, že si netrúfate zostaviť vlastné tréningové cvičenie, prípadne neviete, ako by ste trénovali sami, riešenie je veľmi jednoduché. Spoločnosť My Floorball ponúka interaktívnu aplikáciu My Floorball pre mobilné zariadenia so systémom iOSAndroid (testovacia verzia), v ktorej nájdete množstvo tréningových cvičení a kombinácií. Vďaka tejto šikovnej pomôcke bude pre vás jednoduché trénovať presne to čo potrebujete a hlavne tak, aby to bolo prínosné. Aplikácia je navyše dostupná aj v češtine takže s ňou nebudú mať problém ani najmenší hráči.

Držíme vám palce, aby vás produkty MyFloorball posunuli zasa o niečo ďalej a pomohli vám k vysnenému florbalovému cieľu. Florbalu zdar!