V článkoch sa dozviete osobné skúsenosti hráčov a hráčiek, ktorí už vo florbale niečo dokázali a preto môžu byť tým správnym vzorom aj pre Teba. Ako prvého sme vyspovedali kapitána slovenskej reprezentácie a aktuálne ešte hráča švédskeho Linkopingu Lukáš Rezaninu.

 1.) Luky, s akou hokejkou akutálne hrávaš v Linkopingu?

Ahojte fanúšikovia Florbal4u. Nakoľko má Linkoping svojho hlavného sponzora značku Fatpipe, musím aj ja hrať s Fatpipe. Takže inú možnosť nemám, hokejku som dostal. 

2.) Keď si spätne spomenieš, ktorá z tvojich hokejok bola pre teba tá najlepšia?

Pri tejto otázke nebudem konkretizovať, myslím, že každá dobrá florbalová značka má rôzne typy čepelí, shaftov či omotávok, kde si každý hráč určite nájde to pravé pre seba. Skôr je potrebné asi najlepšie poznať samého seba, musíš vedieť čo od florbalky očakávaš a vybrať si takú, s ktorou sa budeš na ihrisku dobre cítiť.

3.) Ako často meníš na svojich hokejkách čepeľ a omotávku?

Čepeľ aj omotávku mením podľa toho, ako dobré hrám. Keď sa mi nedarí, tak to mením hneď. Čepeľ aj omotávku mením približne každý mesiac na oboch hokejkách.

4.) Aká bola tvoja prvá florbalka? Spomenieš si?

Exel Mach 3 za 1100 Sk. Moj vtedajší tréner pán Dudovič mi ju zohnal a bola neskutočná. ;)

5.) Na ihrisku je okrem dobrej florbalky dôležitá aj obuv. Akú značku preferuješ Ty?

So značkou Asics hrám prvý rok a musím povedať, že sú výborné. Určite musím spomenúť aj Adidas Adizero 7, ktoré boli ľahké ako papučky, tie už ale asi ťažko zohnať.

6.) Koľko sa ti podarilo za celú tvoju kariéru zlomiť florbaliek?

Tuším že približne 10 kusov.

7.) Ktorú florbalovú hokejku by si odporučil našim zákazníkom a ktorú naopak nie?

Každému florbalistovi odporúčam v prvom rade nájsť si vhodnú čepeľ podľa typu hráča a pravidelne kupovať a meniť starú za novú. Ja osobne fakt nemám rád mäkké čepele. Luky Hájek (český reprezentant vo florbale) hráva s hokejovou páskou a keď som začínal ja, tak florbalisti z Čane hrali s lyžiarskymi palicami. Takže všetko sa dá. 

Ďakujeme za rozhovor a prajeme úspešnú sezónu!