V článkoch sa dozviete osobné skúsenosti hráčov a hráčiek, ktorí už vo florbale niečo dokázali a preto môžu byť tým správnym vzorom aj pre Teba. Druhou florbalovou star, ktorú sme vyspovedali, je rodáčka z Nitry, slovenská reprezentantka Romana Janegová.

1.) Romča, s akou hokejkou akutálne hrávaš?

Ahojte fanúšikovia Florbal4u, aktuálne hrávam s Exel Doublecurve.

2.) Keď si spätne spomenieš, ktorá z tvojich hokejok bola pre teba tá najlepšia?

Ako množstvo florbalistov ktorých poznám, aj ja som milovala florbalku Canadien ICS. Veľká škoda, že značka Canadien skončila. 

3.) Ako často meníš na svojich hokejkách čepeľ a omotávku?

Čepeľ mením približne 2-krát za sezónu a grip zostáva na florbalke vždy na celú sezónu. Omotávku mením veľmi zriedka, väčšinou vymením celú florbalku.

4.) Aká bola tvoja prvá florbalka? Spomenieš si?

Nespomeniem si na presný názov, ale tuším Arrow. Taká čierno-červená.

5.) Na ihrisku je okrem dobrej florbalky dôležitá aj obuv. Akú značku preferuješ Ty?

Tu mám jednoznačnú odpoveď - Asics.

6.) Koľko sa ti podarilo za celú tvoju kariéru zlomiť florbaliek?

Veľmi veľa. I keď sa to nedá porovnať napr. s ľadovým hokejom, kde lámu min. jednu hokejku každý týždeň, ale v porovnaní s ostatnými hráčkami je to veľa. Nepoznám žiadnu florbalistku, ktorá by polámala toľko florbaliek čo ja. Ale musím sa pochváliť, mám už za sebou aj sezónu bez zlomenej florbalky. ;) Ale naopak bola aj jedna sezóna, kedy som zlomila aj 4 kusy. 

7.) Ktorú florbalovú hokejku by si odporučil našim zákazníkom a ktorú naopak nie?

V súčasnosti už vyrábajú všetky florbalky v super kvalite. Už je to potom len o zvyku. Ja som napríklad nevedela prísť na chuť “curve” hokejkám a teraz s takou florbalkou hrám už druhú sezónu. Treba si to otestovať na sebe. Ja som po 8 rokoch prešla na tvrdšiu florbalku s inou dĺžkou. Je to veľmi individuálne. Neustále výrobcovia vyvíjajú rôzne materiály či technológie, takže treba skúšať, prispôsobovať sa a hľadať to pravé pre seba.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme úspešnú sezónu!